Tuesday, May 23, 2006

Growing Post

Question 1:

A) Create a T-Chart showing how many baseball cards Jack has at the end of the next 4 months.




B) Create an algebraic formula based upon the problem above.
180 + 25T = Amount of baseball cards
T = The Month(s)

C) If Jack just turned 8 years old this month and Jack continues to buy the same amount of baseball cards each month, how many baseball cards will jack have when he turns 12?
Jack will have 1380 card by the time he's twelve.
Forty-eight months until Jack is twelve. 48 X 25 = 1200
But add the cards he already has; one hundred eighty.
1200 + 180= 1380

Formula: 180 + 25T= 1380

(T = 48)



Question 2:


A) If Jackie thinks that there will be four people at the party (counting herself) how many pizza’s should she order?
If Jackie has three friends she will need to have at least two pizzas so she can supply herself.
12 slices = 2 pizzas
12 slices = 4 people

B) If two more people show up at the party how many more pizza’s does she need to order?
If more people show up she will have to order three pizzas, since one pizza supports two people.

Question 3:


A) Calculate how much money Kathy will have in one year.
First multiply the months by the amount of money she recieves; 15 X 12 = 180
Add 20 to the sum; 200 + 20 = 200


B) Calculate how much money Kathy will have in one year.
This answer is quite simple. All you do is change the 20 in Kathy's formula, and change it to 25.
25 + 15n = Savings
If that was what Kathy had in her account, then her savings would be $205.

Question Four:

A) 3N + 4N + 7 = 12 + 2N
3(1) + 4(1) + 7 = 2(1) = 12
3 + 4 + 7 = 14
N = 1

B) 8N - ( 4 + 9) = 11
8N - (4 + 9) = 11
8(3) - (4 + 9) = 11
24 - 13 = 11
N = 3

C) (8 - 3)N + 7N + 8 = 4N + 40
5N + 7N + 8 = 4N + 40
5(4) + 7(4) + 8 = 4(4) + 40
20 + 28 + 8 = 56
N = 4

7 Comments:

At 5/23/2006 7:21 PM, Blogger Candy said...

GOOD JOB!!!!!!!!!!!!!!! TAYLOR BUT YOU ALSO PUT 4 INSTEAD OF 5 BUT THE ANSWER ACTUALLY IS 4 NOT 5.

 
At 5/24/2006 5:43 AM, Blogger Fang_the_Barbarian said...

your suppose to the brackets first

 
At 5/24/2006 10:56 AM, Blogger amelia_ mal said...

Hey Taylor! nice try for the post but u should mayby look over the post or edit it. it's Amalia

 
At 5/24/2006 11:59 AM, Blogger Mr. Reece said...

Plug 48 into the formula that you created for 1c.

For the second question 4 people include her (ie 3 + herself).

For 3a show how you plug the numbers into the formula that is already given

Good work dragon's eye

 
At 5/27/2006 9:40 PM, Blogger Aria said...

O_o What happened to all my text?

 
At 5/30/2006 9:48 AM, Blogger kimbutt said...

heey taylor.i like your growing post.

 
At 6/19/2006 3:00 PM, Blogger Mr. Reece said...

I was able to check over your text answers. Your mark is 17/17

 

Post a Comment

<< Home